Je to již zhruba tři týdny, co jsem na blog naposledy napsal o nějaké freehře. Inu, tři týdny… což takhle zahrát si zadarmo rovnou celou trilogii, jejíž druhý díl si u nás na serveru FreeHry.cz vysloužil nádherných 91%?

Už ani nevím, kdy jsem Karoshi hrál poprvé. Musím se lehce zastydět a přiznat, že ačkoliv mi druhý díl s názvem Karoshi 2.0 leží na disku již nějaký ten pátek, k recenzi jsem se odhodlal až před pár dny. Na druhou stranu – znáte jiný server, který vám postupně během tří dnů přinesl recenze na všechny díly jedné výborné trilogie? :-)

O co jde? Karoshi je japonský výraz pro „smrt z přepracování“ (ano, v zemi vycházejícího slunce jsou opravdu ujetí), v herním zpracováním se jedná o sérii logických her, přičemž každý díl je rozdělen do několika desítek místností. V nich se pak vaším cílem stává sebevražda. Téma je vskutku úchylné, o to víc také překvapí, že hru nevyvíjel Japonec, ale Nizozemec Jesse Venbrux.

Myslím, že vše podstatné jsem vyjádřil v recenzích, nezbývá mi proto, než vás na ně odkázat a popřát vám hodně zábavy a především dobrého úsudku – obtížnostní laťka je zde nastavena poměrně vysoko.

1. díl: Karoshi
2. díl: Karoshi 2.0
3. díl: Karoshi Factory