Prvním plnohodnotným článkem bych chtěl pomoct lidem, kteří rádi hostují hry ve Warcraftu 3. Možná to znáte, možná ne – WC3Banlist.

Tento prográmek nahookuje DirectX prostředí Warcraftu 3 a integruje do něj svoje příkazy a featurky. Po založení či připojení se do hry si můžete kupříkladu jednoduchým napsaním příkazu /fromall zjistit, z jakých zemí hráči pocházejí.

Banlist

(obrázek 1: hlavní rozhraní WC3Banlistu)

klikněte pro zvětšení

Každému se asi už stalo, že někdo v polovině rozehrané partie odešel (v tom horším případě ještě na 45 vteřin lagnul všechny hráče). Pakliže je ve hře osm hráčů a je nastaveno FFA (free for all), dá se to snést. Hrajete-li ale něco ve stylu 4v4 či 2v2v2v2, případně různé custom mapy typu Vampire Resurrection, dokáže to pořádně naštvat. Od toho je tu ale Banlist :) V seznamu hráče vyberete hříšníka, klepnete na něj, zvolíte Create Ban, vložíte důvod a hotovo. Pakliže se někdy leaver (noob, flamer, idler atp.) opět připojí do vaší hry, ne zrovna příjemný hlas vám skutečnost oznámí a pro jistotu celý údaj o banu vloží do schránky. Jak je vidět na obrázku níže, občas se WC3Banlist VÁŽNĚ hodí :-)

Banlist

(obrázek 2: seznam udělených banů)

klikněte pro zvětšení

 

Celý program je freeware, můžete si jej bezplatně stáhnout na adrese WC3Banlist.de.

Můžu pouze doufat, že tím někomu pomůžu, vím však jedno – nikdo, kdo Banlist používá, si na něj nestěžuje :-)

Berzeger